Wommels.nl

Tien brandweerkorpsen strijden om de eer in Wommels

thumb brandweer

Al jaren speelt het Wommelser brandweerkorps mee met de brandweerwedstrijden in Nederland. Zaterdag 25 maart zijn de rollen omgedraaid, dan organiseert het korps uit Wommels brandweerwedstrijden voor tien ploegen uit Fryslân en Groningen. De tien ploegen krijgen allemaal hetzelfde scenario voor hun kiezen in de klasse ‘112’. Deze klasse houdt in dat het vooraf niet duidelijk is om welk specialisme het gaat omdat het simpelweg alles kan zijn.

 

Van ’s ochtends tot aan het eind van de middag spelen de ploegen het scenario dat spectaculair lijkt te worden. Er wordt veel van de deelnemende brandweerlieden gevraagd. Publiek is tijdens de wedstrijd van harte welkom. Wie interesse heeft, kan zich die dag op de brandweerkazerne in Wommels melden waarna de locatie wordt verteld. Belangrijk is dat de gehele dag informatie omtrent locatie en het scenario onder de pet blijft om het zo voor iedere ploeg zo eerlijk mogelijk te maken. Foto’s op sociale media zijn daarom pas aan het einde van de middag wenselijk.

Van de tien deelnemende ploegen gaan drie door naar de tweede ronde in Hoogezand-Sappemeer op 20 mei. Het korps uit Wommels doet dit jaar niet mee aan de wedstrijden.