Wommels.nl

Friestalige muziektheaterDe brekbere sirkel 24 maart in It Dielshûs

Brekbere sirkel

Een swingende Friestalige muziektheatervoorstelling over een schrijnende love-story vol Amerikaanse rootsmuziek met onder andere Tet Rozendal, Wybo Smids en Gurbe Douwstra. Op 24 maart doet het gezelsschap It Dielshûs aan. Mis deze voorstelling niet.

Elise (Tet Rozendal) en Didier (Wybo Smids) beleven samen een vurige liefde. Maar als hun dochtertje ziek wordt en overlijdt ontvlamt Didier in woede en zoekt Elise troost. Wat gebeurd er als dat waar je het meest van houdt van je afgenomen wordt?

Elise vindt een uitweg. Ze beleeft haar finale. Ze treedt nog één keer op, met Didier en hun band. Ze spelen nummers van Johnny Cash, Alisson Krauss, Emmylou Harris en Waylon Jennings. Je bent als toeschouwer getuige van Elise's avond!

Elise voelt de pijn van haar verloren kind, maar wil toch nog één keer feesten. "Een prachtige voorstelling met schitterende muziek. Zeer ontroerend," is de reactie van het publiek. "Als toeschouwer voel je de pijn van Elise, maar ook de boosheid van Didier. Elise is op haar hoede en wil niet dat Didier haar feestavond verknalt. Onvermijdelijk leidt dat tot ruzie en strijdt, waar je als toeschouwer getuige van bent." Langzaam, maar zeker, ontvouwt zich het verhaal van Elise en Didier. Aan het eind van deze tragedie blijkt dat de geschiedenis zich herhaalt. "Een echte, echte aanrader," vertelt één van de toeschouwers die inmiddels alle Friestalige voorstellingen van de afgelopen 20 jaar heeft bezocht.

De Vlaamse en Nederlandse theaterversie trok volle zalen. En nu is deze parel van een voorstelling in Friesland te zien. Kaarten kunt u bestellen op http://itdielshus.nl/agenda/tet-rozendal-de-brekbere-sirkel/. De voorstelling begint om 20.00 uur.