Wommels.nl

The Armed Man door Euphonia Wommels en Collage Dokkum

Affiche20The20Armed20Man

Op zaterdag 8 en zondag 9 april zullen harmonieorkest Euphonia uit Wommels en vocaal ensemble Collage uit Dokkum het bijzondere werk 'The Armed Man' van Karl Jenkins uitvoeren. The Armed Man is in 1999 gecompenseerd als anti-oorlog mis en is opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis.

The Armed Man bevat delen uit een traditionele Rooms-Katholieke mis (Kyrië, Sanctus, Angus Dei en Benedictus) maar ook citaten en teksten uit de Bijbel, de Koran en de Mahabharata (Hindoeïsme). Muzikaal is het een zeer veelzijdig en spannend stuk, waarin verschillende emoties worden weergegeven. The Armed Man roept op tot verzoening en vrede tussen de verschillende religies; ook in de huidige tijd een actueel thema.

Dit werk wordt uitgevoerd door de 55 leden van harmonie Euphonia uit Wommels en vocaal ensemble Collage uit Dokkum, beiden voor de gelegenheid onder leiding van Rolf Verbeek. Collage wordt speciaal voor dit project uitgebreid tot een koor van 40 ervaren zangers en zangeressen. Als solisten zullen optreden Welmoed van der Molen (sopraan) en Albertus de Jong (bariton).

De eerste uitvoering is op zaterdag 8 april om 20.00 in de Grote kerk in Dokkum, de tweede uitvoering op zondag 9 april om 16.00 in de Martinikerk in Bolsward. De kerken zijn een half uur voor aanvang open. Kaarten kosten in de voorverkoop € 13,50 en te verkrijgen bij Echte Bakker Posthuma (Wommels, Bolsward, Sneek en Scharnegoutum), Echte Bakker Eddy de Jong (Dokkum en de Westereen) en Van der Zwaag Muziek te Dokkum. Aan de kassa betaalt u € 15,00 voor een toegangskaartje. Voorverkoop online via http://www.collagedokkum.nl/reserveren/