Wommels.nl

Slachtemarathon 2018 in Wommels

DSC09791

Volgend jaar is er een speciale editie van de Slachtemarathon. Deze is twee keer zo lang als normaal en gaat door alle aan de Slachtedyk liggende dorpen. De wandeltocht duurt dan ook twee dagen, 31 augustus en 1 september. In een aantal dorpen kunnen de deelnemers overnachten. Eén van de overnachtingsdorpen is Wommels. Overnachten kan in een camper, caravan of tent op een veld of parkeerterrein in Wommels. Maar het zou ook kunnen bij mensen thuis, in huis of in de tuin. Wie wel wandelaars te slapen wil hebben kan dat via de mail aangeven bij de hiervoor in Wommels opgerichte organisatiegroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het thema van de Slachtemarathon 2018 is "Thuis". De Slachte is in 2018 thuis in de dorpen. De deelnemende wandelaars komen "thuis" in de dorpen die ze aandoen, in het bijzonder de overnachtingsdorpen. Naast Wommels zijn dat Easterein, Kûbaard, Tritzum en Tzum. Vooral door wandelaars bij ons thuis te laten slapen kunnen we ze een thuisgevoel geven.

Elk overnachtingsdorp heeft ook een eigen thema meegekregen. Voor Wommels is dat "Festival". Het is de bedoeling dat hier met muziek, kunst en cultuur een festival gecreëerd wordt waarmee de wandelaars, maar natuurlijk ook anderen, zich kunnen vermaken. Tevens moeten de wandelaars vrijdagavond en zaterdagochtend wat te eten hebben. Het thema voor het eten bij de Slachtemarathon 2018 is "Sûn", gezond.

De wandelaars kunnen er ook voor kiezen de tussenliggende nacht in eigen huis door te brengen. In dat geval kunnen ze in Wommels opgehaald worden of op de bus stappen die hen naar de parkeerplaats brengt waar ze voor de start hun auto geparkeerd hebben.

Voor de organisatie van dit gebeuren is in Wommels een organisatiegroep opgericht die alles op poten moet zetten en in goede banen leiden, Wommels Slachtemarathon 2018. Deze groep bestaat uit Broer Greidanus, Cornelis Bruinsma, Egbert Postma, Wietske Bootsma, Grytsje Suze Abma, Meinte Wesselius, Bonne Haster, Jan Tinus Visser, Andries Wiersma, Willem Wijnia en Lukas Offinga. In het verkeer zal Hendrik Jellema assistentie verlenen en de centrale organisatie van de Slachtemarathon 2018 voegt nog een cultuurcoördinator toe. 

De organisatiegroep hoopt op veel hulp en medewerking vanuit Wommels. Er zal een groot aantal vrijwilligers nodig zijn. Maar een mooi "Festival" kan een goede reclame zijn voor ons dorp en misschien kan het ook nog wat geld opleveren dat we op een of andere manier aan Wommels ten goede kunnen laten komen.

De inschrijving start 23 september voor vrienden van de Slachte en 30 september voor iedereen. De centrale organisatie zou graag al begin september in beeld hebben hoeveel wandelaars in Wommels voor overnachting terecht kunnen. De organisatiegroep verzoekt dan ook een ieder die wel wandelaars te slapen wil hebben dit op korte termijn aan te geven. Naast per mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) kan dat ook bij één van de leden van de groep persoonlijk.