Wommels.nl

Brandweer Wommels rukt uit naar de Opslach

Brand1

Drie weken lang hebben de kinderen van groep 1 en 2 van OBS De OPslach er naar uitgekeken: de vrijwillige brandweer van Wommels op school! De brandweermannen ‘Dijkstra en Jellema’ rukten vrijdagochtend uit naar de Opslach. Kinderen konden hen alles vragen. De brandweermanpakken, -helmen en -maskers hebben de kinderen gepast en gevoeld hoe warm die pakken zijn.

Ook hebben ze gezien hoe de brandweermannen kunnen ademen als ze een brandend huis in gaan en hoe ze met een camera door de rook heen kunnen kijken.

Ter afsluiting was er een demonstratie met de brandweerauto op het parkeerterrein naast de school. De heren ‘Dijkstra en Jellema’ hebben uitgebreid verteld over alle hulpmiddelen die ze gebruiken bij verschillende noodsituaties. De kinderen hebben de brandweerwagen en de auto van juf Maura met een luchtkussen omhoog zien blazen, waarna de kinderen plaats mochten nemen in de brandweerwagen.

Er was in de afgelopen weken ook al veel in de klas verteld over de brandweer. De klas was omgetoverd tot een ware brandweerkazerne en op de gang stonden mooie spullen uitgestald op de verteltafel. De leerlingen hebben de school doorzocht naar rookmelders, nooduitgangen en brandblussers en weten ze inmiddels precies wat je moet melden bij de centrale van de brandweer. 

Het was voor de kinderen een onvergetelijke ochtend.