Wommels.nl

Wommels in de Fryske Top 100?

NimMyMeiDyMei

Kinderen van OBS De Opslach hebben samen met kinderen van de scholen De Romte Itens, It Bynt Winsum en De Stjelp Baard en met Wiebe Kaspers in het kader van het onderwijsproject Greidhoeke goes Onderwijs een Friese popsong over de grutto opgenomen: 'Nim my mei dy mei'. Ze hebben er ook een videoclip bij gemaakt. Het lied wordt regelmatig op Omrop Fryslân gedraaid en je kunt er op stemmen om het in de Fryske Top 100 te krijgen.

 

De kinderen hebben meegedacht en geschreven aan het lied, het ingezongen en zelfs de videoclip mee opgenomen. De kinderen hopen met het lied veel aandacht te krijgen voor de grutto, vorige week was de videoclip al te bekijken in het Jeugdjournaal.  'Nim my mei dy mei' gaat over een jongen die op bed ligt en buiten de grutto hoort roepen. De grutto neemt hem mee op reis, leert hem vliegen…. of was het toch allemaal een droom?


De volgende stap is de hitlijsten in, de Fryske Top 100. Deze lijst met de 100 meest populaire Friestalige liedjes wordt jaarlijks uitgezonden op Oudejaarsdag bij Omrop Fryslân Radio. Je kunt tot 2de kerstdag stemmen op het lied: Greidebern ft. Wiebe Kaspers - Nim my mei dy mei.