Wommels.nl

Selfieschaatseractie en Paasbrodencompetitie bij Bakkerij Posthuma

IMG 8382

De selfieschaatseractie bij Bakkerij Potshuma is gewonnen door de fam. Koenen uit Sneek. Boudewijn Kramer uit Easterein raadde op facebook het beste het aantal medailles dat Nederland won op de Olympische Winterspelen. In de Paasbrodencompetitie waar Posthuma aan meedeed werd hun paasbrood als zeer goed en met vier sterren beoordeeld.

De eerste prijs bij de selfieactie was een uitje naar de WK Allround komend weekeind in Amsterdam. Nyncke reikte deze prijs uit. Boudewijn won een verwenpakket van de bakkerij.

De bakkers van Posthuma zelf hebben een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Hun brood werd als ‘zeer goed’ beoordeeld en kreeg de bijbehorende vier sterren. 

Alle Echte Bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun paasbrood insturen en daarmee deelnemen aan de competitie. De keuringen werden uitgevoerd door Hiljo Hillebrand, Meester Boulanger en Henri Elders, keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum. Zij beoordeelden alle inzendingen op tien onderdelen waaronder kleur, volume, structuur en natuurlijk smaak. Ze constateerden dat de smaak van de spijs, de verdeling van de krenten en rozijnen en de kleur van de korst erg mooi zijn en dat het paasbrood van de bakkers uit Wommels een topproduct is dat deze vier sterren meer dan verdient.

Het maken van het perfecte paasbrood is een precisiewerkje. Het deeg moet precies de goede temperatuur hebben, de krenten en rozijnen mogen niet te zacht zijn en de roomboteramandelspijs moet smeuïg zijn en lekker smaken.

Je kunt het komen proeven in één van de filialen van Bakkerij Posthuma.