Wommels.nl

Bogerman 2.0

 

Betaalbaar wonen voor jongeren


Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan plannen voor het in augustus 2018 leegkomende Bogermangebouw. Na veel gesprekken, onderzoek en overleg is Doarpsbelang tot de conclusie gekomen dat er in Wommels behoefte en plaats is voor betaalbaar wonen voor jongeren. In de ontwikkelde visie komen in het hoofdgebouw betaalbare mini-units en een gemeenschappelijke ruimte. Op het terrein achter het hoofdgebouw komen kleine huisjes.

Er zijn twee concepten bedacht. In het ene concept in de vorm van een hofje en in het andere concept als vrijstaande huisjes. Voor beide concepten geldt dat de woningen betaalbaar, duurzaam en energie-neutraal worden.

Onderstaande schetsen geven een indruk van beide concepten, waarbij aangetekend moet worden dat het vele groen een dichterlijke vrijheid is van de tekenaar en niet reëel is.

Op dit moment worden door gemeente Súdwest-Fryslân in goed overleg met Doarpsbelang de voorwaarden voor het plan geformuleerd. Naar verwachting kunnen de uiteindelijke plannen eind 2018 worden gepresenteerd.

Wie op de hoogte wil blijven, kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor meer informatie kijk ook op de facebookpagina Bogermanwommels 2.0. Daar kan ook een stem uitgebracht worden op een van de beide concepten.