Wommels.nl

 1. Digitaal Café Wommels over e-books

  Donderdag 18 April 2019

  ereader

  Maandag 29 april is het laatste Digitaal Café voor dit seizoen. In de komende maanden wordt er weer heel wat gereisd en vakantie gehouden, daarom zullen we deze keer speciaal aandacht besteden aan het lenen van e-books van de bibliotheek. Waar vind je die, hoe werkt het met een tablet of met een e-reader, wat is er voor nodig? De bibliotheek heeft op het moment zo’n 22.000 e-books te leen, dus er is altijd iets voor u bij. Welkom op maandag 29 april van 14-15 uur in de Bibliotheek. Het is handig om uw eigen tablet, smartphone of ereader mee te nemen.

 2. Directie Dairibord tekent contract Farm Friends

  Donderdag 18 April 2019

  Ondertekening overeenkomst_door_CEO_Anthony_Mandiwanza

  De directie van de grootste melkfabriek van Zimbabwe heeft het contract met Farm Friends (Max Kooijmans et al) getekend. In de hoofdstad Harare heeft Chief Executive Officer (CEO) en executive director Anthony Mandiwanza zijn handtekening onder de samenwerkingsoverkomst gezet. Via de melkfabriek gaat Farm Friends haar Lease Koeien leveren aan kleine boeren. Daarmee wordt Farm Friends exclusief onderdeel van het Farmers Service Programme van Dairibord.

  >>> Meer
 3. Verkeersafsluiting deel Van Sminialeane

  Dinsdag 16 April 2019

  wegafsluiting

  Vanaf maandag 15 april tot en met vrijdag 31 mei 2019 is één rijhelft van de Van Sminialeane, de rijstrook aan de kant van de nieuwbouw, in Wommels afgesloten voor al het verkeer. Aan een deel van de Van Sminialeane wordt een nieuw voetpad gerealiseerd en er vinden nutswerkzaamheden plaats. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is er één rijhelft beschikbaar voor het verkeer. De werkzaamheden zijn weersgevoelig, daarom kan het werk eerder dan wel later gereed zijn. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

 4. Muziekbeestje met De Gruffalo in de Bieb

  Zondag 14 April 2019

  gruffalo

  In het kader van Boekstart komt Hinke Schwering-Strien van het Muziekbeestje langs in de bibliotheek van Wommels. Deze keer staat het prentenboek De Gruffalo van Julia Donaldson centraal. Hinke leest voor en gaat samen met de kinderen muziek maken. Je moet je er even voor aanmelden.

 5. Interessante jaarvergadering Doarpsbelang

  Vrijdag 12 April 2019

  jierfdoarpsb01

  De grote zaal van It Dielshûs zat aardig vol gisteravond tijdens de jaarvergadering van Doarpsbelang Wommels. Er stonden dan ook een paar interessante onderwerpen op de agenda. Wie de nieuwe Wommelser van het jaar wordt krijgen we pas op de vrijwilligersavond van Doarpsbelang (25 mei) te horen. Verder ging het over de toekomst van het gemeentehuis, Wommels in transitie en Bogerman 2.0. 

  >>> Meer
 6. Vrijwilligersavond Doarpsbelang

  Donderdag 11 April 2019

  Doarpsbelang Wommels organiseert als blijk van waardering voor alle vrijwilligers in ons dorp een gezellige avond met een hapje, een drankje en sfeervolle achtergrondmuziek. Immers vrijwilligers dragen in hoge mate bij aan de leefbaarheid in Wommels. Datum en tijdstip: zaterdagavond 25 mei vanaf 20.00 uur (de avond voor het jaarlijks evenement: ‘Kom nei Wommels’); locatie: in de feesttent op de Terp.

  >>> Meer
 7. Wa wurdt Wommelser fan it jier?

  Dinsdag 9 April 2019

  jaarvergdorpsbelang

  Kommende tongersdeitejûn yn It Ddielshûs de Jierfergadering fan Doarpsbelang Wommels. Mei tal fan nijsgjirrige ûnderwerpen, lykas de takomst fan it gemeentehûs, Bogerman 2.0 en de mooglike enerzjytransysje yn Wommels. En: it bekend meitsjen fan wa't dit jier Wommelser fan it Jier wurden is.

 8. Spektakulêr seachwurk oan de Van Sminialeane

  Vrijdag 5 April 2019

  seachwurk02

  Oan de Van Sminialeane is in beam delhelle troch in seager dy't as in alpinist de beam yn gong, de takken der ôf seage en doe de beam top down stikje foar stikje ta de grûn fuort seage. Mear foto's op ús facebookside.

  >>> Meer
 9. Opening oeverzwaluwwand

  Zondag 31 Maart 2019

  DSC 4922

  Vrijdag is bij de vogelkijkhut Swyns de nieuwe oeverzwaluwwand van Vogelwacht Wommels geopend. Jeugdleden van de Vogelwachten van Easterein en Wommels en van Natuurmonumenten vulden de laatste gaten met zand, waarmee hij klaar is voor het nieuwe broedseizoen. Henk Bootsma was er bij met zijn camera.

  >>> Meer
 10. Zwembad begint jubileumjaar met vrijwilligersbijeenkomst

  Zondag 31 Maart 2019

  DSC 4881

  Zwembad De Klomp bestaat dit jaar 45 jaar. Het jubileumfeest wordt gevierd op 6 en 7 juli. Als elk jaar hield De Klomp jongstleden donderdagavond in It Dielshûs voorafgaand aan het seizoen een vrijwilligers- en personeelsbijeenkomst. Voor de pauze werden het komende seizoen en allerlei nieuwigheden besproken en afscheid genomen van penningmeester Pyt Postma. Zijn opvolgster, Aukje Schellens, presenteerde na de pauze een gezellige pubquiz. Henk Bootsma maakte de foto's, waarvan er meer op de facebookpagina van het zwembad staan.

  >>> Meer