Aanstaande Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digitaal Kafé

30 september 2019 14:00 - 15:00

Digitaal kafé begint 30 september

Het digitaal café is op de eerste en de laatste maandag van de maand, van 14.00 uur tot 15.00 uur in de bibliotheek in Wommels en wordt gerund door vrijwilligers.

Dit seizoen hebben wij besloten een aantal thema’s te behandelen tijdens het digitaal café.
30 sept: foto’s,
25 nov: privacy instellingen bij Google en Facebook),
27 jan: tips over leuke apps,
30 maart: navigatie,
20 april: e-books).
Natuurlijk kunt u ook uw eigen wensen kenbaar maken tijdens het café en uw eigen vragen stellen als u problemen tegenkomt. Dit kan ook op de middagen dat er een speciaal thema aan de orde komt. Dit alles in een ontspannen ongedwongen sfeer en met elkaar. Bij het oplossen van problemen is het soms handig dat u een wachtwoord bij u hebt.  Voor Apple gebruikers uw Apple ID.

Data 2019-2020

30 september – 7 oktober – 28 oktober – 4 november – 25 november – 2 december – 6 januari – 27 januari – 3 februari -24 februari – 2 maart – 30 maart – 6 april – 20 april.


Themamiddagen

Foto’s (30 september)

Vakantie foto’s gemaakt en weet u niet wat dan de mogelijkheden zijn of wilt u uw kennis bijschaven kom dat deze keer naar ons digitaal café ?

Tijdens het digitaal café behandelen wij de opslag en het delen van foto’s. Ook gaan we langs de programma’s waarmee je op een simpele wijze de foto kan ordenen en bewerken. Zowel Androidprogramma’s als het fotoprogramma van Apple komen aan bod. Voor iedereen die meer wil weten over foto’s bewerken en opslaan op de telefoon en tablet of laptop natuurlijk.

Privacy en instellingen op uw telefoon/ tablet en bij Facebook (25 november)

Gebruikt u Facebook  en wilt u meer weten over wat privacy inhoud en hoe u uw Facebook kunt instellen ? Dan is dit uw kans om uw kennis bij te schaven. Dit keer kijken wij naar de instellingen van Facebook en mogelijkheden daarvan. Ook Google komt aan bod. Wat zijn daar de mogelijkheden om je eigen gegevens te beschermen.

 

Leuke apps ( 27 januari)

Welke APPS gebruikt u en waarvoor ?

Met elkaar bekijken wij elkaars apps en leert u ook hoe/waar u deze op uw telefoon of tablet kunt downloaden en gebruiken.

Navigatie (30 maart)

Wat zijn de mogelijkheden om via de smartphone gebruik te maken van een goede navigatie. Wij gaan er nader op in met een aantal bekende apps voor navigatie en geven ook aan welke alternatieven er zijn speciaal voor de fiets.

20 april (E-books)

Steeds meer lezers maken vooral in de vakantieperiode gebruik van een E-reader of tablet. Op deze middag krijgt u instructie hoe u gebruik kunt maken van de E-books van de bibliotheek.

Contactpersonen

De contactpersonen voor het digitaal café zijn Fred Cartens en Aant Hofstra

Gegevens

Datum:
30 september 2019
Tijd:
14:00 - 15:00