Harmonieorkest Euphonia Wommels

Bij Harmonieorkest Euphonia Wommels komen houtblazers, koperblazers en slagwerkers van alle leeftijden wekelijks samen om muziek te maken. De leden van het orkest zijn afkomstig uit Wommels en omliggende dorpen en steden.

Elke dinsdagavond repeteren we van 19:30u tot 22:00u in it Dielshûs in Wommels, onder leiding van dirigent Ronald Slager. Er wordt tijdens de repetities gewerkt aan diverse muziekstukken die we spelen op concerten verspreid over het jaar. Na de repetitie is natuurlijk ruimte voor een drankje en praatje tijdens de gezellige ‘nazit’ aan de bar van it Dielshûs.

Jaarlijks organiseren we een kerstconcert en het Zomeravondconcert in Wommels. Daarnaast werken we als orkest graag mee aan activiteiten in het dorp, zoals de Iepenlofttsjinst, de Freule en het UIT-Festival. Ook werken we regelmatig samen met andere orkesten, artiesten of ensembles/koren. Denk bijvoorbeeld aan samenwerkingen met Vocaal Ensemble Collage, Greidebrass, Piter Wilkens, pianiste Valentina Tóth, cellist Wytske Holtrop of zangeres Petra Berger.

Door deze verschillende samenwerkingen hebben we een mooi, gevarieerd repertoire!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lijkt het je leuk om bij een harmonieorkest te spelen? Je kunt individueel of in een groep muzieklessen volgen op een instrument naar keuze, waaronder klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot, trompet, euphonium, trombone, hoorn, bastuba of slagwerk. Na enkele maanden kun je meespelen in Keep Going, een opstaporkest waar je leert samen te spelen met verschillende muziekinstrumenten. Na deze introductieperiode kun je doorstromen naar het volwaardige jeugdorkest On The Move.

Beide jeugdorkesten zijn een samenwerking met het Stedelijk Muziekkorps Sneek. Uiteindelijk wacht het A-orkest van Chr. Harmonieorkest Euphonia Wommels.

Gestopt met spelen, maar begint het toch weer te kriebelen? We verwelkomen ook graag herintreders in ons A-orkest!
Neem voor meer informatie een kijkje op: www.euphonia.nl