Bibliotheek Wommels

Walperterwei 14 e
8731CD Wommels
tel. 0515 332000

w: Bibliotheek Wommels
e:  wommels@bmf.nl

Aktueel – informatief – ontspannend

De bibliotheek is een informatiecentrum bij uitstek en heeft een uitgebreide collectie aan boeken en tijdschriften. Zo zijn er literaire romans, familie- en streekromans, spannende boeken, GROTE LETTERboeken, prentenboeken, voorleesboeken, informatieve boeken voor hobby of studie en boeken over Wommels/Littenseradiel. Ook is er een aanbod van luisterboeken, dvd’s en cd-roms. Met een abonnement kunt u gratis boeken reserveren –ook via internet- en met deze pas in alle bibliotheken in Fryslan lenen. Dit geldt ook voor bijv. cd’s en bladmuziek.

In de bibliotheek staan computers waarop men kan internetten. Ook is het mogelijk diverse databanken te raadplegen, zoals de Krantenbank en de Consumentengids en kan gebruik worden gemaakt van het Officepakket Word, Excel, Powerpoint en Picturemanager.

Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen om een tijdschrift te lezen, informatie te zoeken, te internetten of een tentoonstelling te bezichtigen. Daarvoor hoeft u niet lid te zijn. Dit is wel nodig indien er materiaal wordt geleend. Het lidmaatschap is gratis tot 18 jaar.

De openingstijden van de bibliotheek in Wommels zijn: maandag en woensdag van 13.30 tot 18.00 uur en vrijdag van 13.30 – 20.00 uur.
Meer specifieke informatie over activiteiten, tarieven, reserveren en verlengen, actuele boeken e.d. vindt u op Bibliotheek Wommels; ook de catalogus kunt u hier raadplegen. De agenda van activiteiten in Bibliotheek Wommels staat hier.