w:  topfysiowommels.nl

f:   Topfysio Wommels

e:  info@topfysiowommels.nl

t:   0515332828 / 0655118554

a:  Walperterwei 41H 8731CD Wommels

 

Topfysio Wommels – Specialist in Fysiotherapie, Sportrevalidatie en Kinderfysiotherapie

Fysieke klachten kunnen vervelende belemmeringen geven in je dagelijks leven: je kunt niet meer (pijnvrij) sporten, je kunt je schouder niet goed heffen of bijvoorbeeld bukken gaat lastig. En als kind kan het zijn dat het niet lukt om bepaalde motorische mijlpalen te halen, dit kan er voor zorgen dat je je belemmert voelt in je dagelijks leven.

Bij Topfysio Wommels behandelen en begeleiden we je graag met onze gedreven en deskundige fysiotherapeuten. Het streven is altijd om te kijken wat jóuw persoonlijke doelen zijn en samen kijken we hoe we die het best kunnen bereiken.

Reguliere fysiotherapie en sportrevalidatie

We zijn specialist in revalidatietraining bij sporters, maar ook ‘reguliere fysiotherapie’ streven we naar het beste eindresultaat. Daarnaast hebben we binnen de praktijk gespecialiseerd kinderfysiotherapeuten (dit wordt je na het volgen van een drie jarige master opleiding, lees onderaan meer over kinderfysiotherapie).

Topfysio Wommels geeft veelal de voorkeur aan een actieve behandeling, passend bij de klacht en het doel van de patiënt. Het doen van oefeningen kan verschillende uitgangsdoelen hebben, bijvoorbeeld: krachtopbouw, verbeteren uithoudingsvermogen, mobiliteit of stabiliteit, lichaamsbewustwording / houding.

Naast een actieve revalidatie kan het zijn dat je lichaam belemmeringen heeft die eerst opgelost moeten worden, voordat je vrij kunt bewegen. Dry needling blijkt hierin een heel effectieve methode om als voorwaarde scheppende behandeling te gebruiken wanneer bijvoorbeeld sprake is van lokale / uitstralende pijn of verminderde mobiliteit of kracht. Binnen Topfysio Wommels passen we deze techniek al meer dan tien jaar effectief toe. Dit is een elektrostimulatie apparaat, welke werkt met verschillende elektrische stroomvormen waarbij het neuromusculaire systeem geprikkeld wordt. De te behandelen of revalideren met de RSQ1, herstellen (sport)blessures, pijnklachten en bewegingsbeperkingen circa 50-60% sneller.

Kinderfysiotherapie: Onze kinderfysio’s zien veelal kinderen met (al dan niet aangeboren) motorische ontwikkelingsproblemen. Dit kan zich al heel vroeg voordoen bij baby’s met een voorkeurshouding bijvoorbeeld. Maar ook in de jaren daarna kan de kinderfysiotherapeut helpen bij het leren omrollen, kruipen en (juist) lopen en bewegen. Het is aan de kinderfysio om te beoordelen of iets nog ‘normaal’ is, of afwijkt van de normale motorische ontwikkeling. Afhankelijk van de vraagstelling zal worden geoefend, maar veelal is het nog veel belangrijker dat juiste oefeningen mee naar huis kunnen worden genomen. Kinderfysiotherapie vindt plaats op de praktijk, maar kan ook thuis plaatsvinden waar dat passender is. Ook bieden wij kinderfysiotherapie aan op scholen in de regio, met name voor de kinderen met vragen en moeilijkheden rondom de fijne motoriek (schrijven, knippen, sluiting van kleding etc.)

Werkwijze: U kunt met ons telefonisch, per mail of via onze website een afspraak inplannen. Hiervoor is geen verwijzing van de huisarts nodig (mocht u deze wel hebben, neem deze dan wel mee). Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, maar kijk wel even na of in uw pakket fysiotherapie vergoed wordt. Na aanmelding volgt een intake waarin we uw klacht beoordelen en daarna bepalen we gezamenlijk de vervolgstappen.