Feriening Folkstúnders Wommels

e: volkstuinwommels@gmail.com

Wil je ook je eigen groente verbouwen? Of elke week je eigen bosje bloemen plukken? Dat kan op de Volkstuin van Wommels!

 

‘De grootte van een volkstuin is afhankelijk van het aantal gezinsleden.’, dat was de regel bij oprichting van de vereniging in het jaar 1956. Tegenwoordig kan je zelf aangeven hoeveel ruimte je wilt krijgen om je eigen groente, fruit of bloemen te verbouwen. Eerst een klein stukje grond om te kijken hoe het bevalt is ook zeker mogelijk.

Je eigen groente en fruit kweken is een ontzettend leuke hobby. Het is bijzonder om te zien hoe een zaadje een plant en vervolgens groente wordt. Eigen groente en fruit verbouwen kan je leren en je zult zien dat je er steeds beter in wordt. Op de tuin is veel kennis en ervaring, waardoor veel mensen je kunnen helpen in het leren hoe het moet. Het is een feest om je aardappels te oogsten en niets is lekkerder dan je eigen gekweekte boontjes, sla of kool.

Elk jaar zijn er ook een aantal activiteiten waar je aan mee kan doen. We verbouwen als vereniging pompoenen. Dit leidt tot een mooie oogst en een mooie opbrengst. Ook is er elk jaar in september een oogstfeest voor leden van de vereniging.

Per jaar is de contributie €15 plus €12 huur per 100m2. Het bedrag wordt berekend op basis van hoeveel m2 je hebt. Je hoeft dus niet gelijk 100m2 te nemen!

Mocht je interesse of vragen hebben, dan kun je terecht bij: volkstuinwommels@gmail.com.