Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fyslân is Frij met Euphonia

14 april 2023 19:30 - 22:00

14 april 1945 is een van de data die in de boeken staat als dag waarop Fryslân is bevrijd van de Tweede Wereldoorlog. Nu, 78 jaar later, geeft Harmonieorkest Euphonia een gratis toegankelijk bevrijdingsconcert. Om te vieren dat we vrij zijn en ook om via de muziek stil te staan bij gebeurtenissen van toen. Het harmonieorkest staat onder leiding van Ronald Slager.
Tijdens het concert zal onder andere het muziekstuk ‘A story of Anne Frank’ worden gespeeld. Dit muziekstuk is geschreven door Otto M. Schwarz. Hij beschrijft het verhaal van Anne Frank en haar familie. De componist wil hiermee een statement maken tegen elke vorm van racisme. De vioolsolo’s worden gespeeld door Rob Faltin. Naast de muziek is er tijdens het concert ook ruimte voor verhaal en poëzie.
In het voorprogramma en tijdens het drankje na afloop van het concert, zal een ensemble van Di Gojim optreden. Di Gojim is een klezmerband die al ruim 30 jaar bestaat. Ooit opgericht door een aantal conservatorium studenten die interesse hadden voor klezmer muziek. Dit is een mengvorm van Joodse muziek, zigeunermuziek en Oost-Europese volksmuziek. Vanavond nemen zij u mee in deze muziekstijl.
Aanvang concert: 20.00 uur. Voorprogramma vanaf 19.30 uur. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskerk in Bolsward en wordt via een live-stream aangeboden aan diverse verzorgingstehuizen in Bolsward, Sneek e.o. Er is de mogelijkheid tot een vrije gift na afloop.

 

Gegevens

Datum:
14 april 2023
Tijd:
19:30 - 22:00